Kezeléseinkről

Gyakori Kérdések

A hyaluronsav az emberi szervezetben is megtalálható természetes poliszacharid. Kémiai szerkezete miatt erősen vízoldékony. Hidrofil tulajdonságának köszönhetően részt vesz a szövetek hidratációjának szabályozásában és fenntartásában. 

A Juvéderm termékcsalád tagjai lehetővé teszik a szakértelem és a művészi megformálás kibontakoztatását az arc teljes megszépítése érdekében. Legyen szó arcfiatalító kezelésről, mélyhidratálásról a hyaluronsavas termékek széles palettája segítséget nyújthat.

Thread-liftingnek nevezzünk azt a modern és kifinomult arckontúrozási beavatkozást, melynek során a bőr felsőbb rétegébe juttatunk biológiailag lebomló speciális szálakat. A szúrás és a szálak is regenerációs folyamatokat indítanak el. Szalonunkban  Thesera L szálakkal dolgozunk, minden esetben előzetes konzultációt végzünk.

Olyan 35 év feletti vendégeinknek ajánljuk, akiknél elkezdődött az arcbőr feszességének csökkenése.

Gyakori kérdések


Mi a teendő arcfiller, ajaktöltés kezelés előtt - után?


Az esztétikai kezeléseket tiszta, smink nélküli, frissen megmosott arcon végezzük. Mivel a legtöbb kezelés előtt érzéstelenítő krémet helyezünk fel, enni, inni érdemes a beavatkozás előtt. Körülbelül 1 órát kell rászánni a beavatkozásra. A beavatkozás után 24 óráig nem javasoljuk a sminkelést a szúrcsatornákon való befertőződés veszélye miatt.

  • A kezelés után közvetlenül pár óráig tartó duzzadás, ill. vörösség látható. Ajaktöltés esetén, szem alatti töltés esetén a duzzanat akár 3 napig-2 hétig is látható lehet. A szúrások nyomán apró, pontszerű bevérzés előfordulhat. Nagyobb bevérzéseket, a kezelést követő, napokon át nem szűnő fehér foltokat jelezze kezelő orvosának. Ilyenkor a töltőanyag kioldására van szükség, kezeletlen esetben szövetelhalás következhet be.
  • A végeredmény nem látható azonnal, a szúrás miatt kialakuló duzzanat miatt. A hyaluronsav egyrészt térfogatánál fogva, másrészt erős vízmegkötő képessége miatt, kb. 2- 4 hét alatt fogja a hiányzó volument pótolni.
  • Arcot mosni, a megszokott krémeket használni aznap este szabad.
  • Beavatkozás után pár óráig a kezelt terület hűtése javasolt.
  • A beavatkozást követő két hétben arcmasszírozás ne történjen, az anyag érezhető csomói fel fognak szívódni.
  • A beavatkozás után legalább 1 hétig javasolt hanyatt fekvő pózban aludni.
  • Kezelés után 2 hétig fogorvosi, szájsebészeti vizsgálat, beavatkozás kerülendő.
  • Edzeni, szaunázni, dohányozni (!!!) a bőrpír és a duzzanat megszűnését követően szabad, kb. 2 nappal a kezelés után.
  • A hyaluronsav lebomlási ideje sokat sportoló, sokat napozó páciensek esetében gyorsabb. A töltőanyag teljes lebomlása kb. 24 hónap, de ez az időtartam függ a filler típusától is.

Mi történik botox kezelés közben, milyen teendőim vannak a kezelést követően?

A botox kezelés során a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba az orvos megfelelő mennyiségű botox injekciót fecskendez egy nagyon vékony tűvel. A botox kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak. Az eljárás maga kb. 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető. A botox hatása a kezelést követően kb. 3-6 hónapig tart.

Közvetlenül a szúrás után kb. 15 percig a szúrás helyén vörös pontok láthatóak. Ha bevérzés keletkezik, akkor az pontszerű, pár nap alatt múlik, aznap már sminkelhető. A mindennapi életet nem befolyásolja. A kezelt terület kézzel történő masszázsa tilos! 

48 órán keresztül a kezelt területet felmelegíteni nem ajánlott, emiatt szauna, szolárium, testedzés, hajlongással járó házimunka (porszívózás, vasalás) kerülendő. Arckezelés után célszerű hanyatt aludni. A beavatkozás követő 4 órán belül lefeküdni nem szabad. Az eredmény leghamarabb 2 nap múlva kezd látszani, a végleges eredmény 2 hét múlva alakul ki. Mivel a botulin toxin kezelés során egyes izomcsoportok működése megszűnik, a tónusváltás miatt a környező területeken lévő ráncok kifejezettebbé válhatnak.


Mi az a fine thread lifting?

Thread-liftingnek nevezzünk azt a modern és kifinomult arckontúrozási beavatkozást, melynek során a bőr felsőbb rétegébe juttatunk biológiailag lebomló speciális szálakat. A szúrás és a szálak is regenerációs folyamatokat indítanak el. Klinikánkon PDO, PLA és Thesera L szálakkal dolgozunk, minden esetben előzetes konzultációt végzünk. 

Olyan 35 év feletti vendégeinknek ajánljuk, akiknél elkezdődött az arcbőr feszességének csökkenése.