Gondolatok a 3D HIFU kezelésről

2023.04.24

Néhány gondolat a nagy energiájú fókuszált ultrahang (HIFU) kezelésről

Az ultrahang felhasználása széles körben elterjedt nem csak a gyógyászatban, hanem az élet minden területén, sőt közismert, hogy egyes állatok ennek segítségével tájékozódnak a természetben. Az orvostudomány egyaránt alkalmazza diagnosztikus és terápiás célból. Mikor ultrahanggal bombázunk élő szöveteket, rezgésbe hozzuk azokat, ami hőmérséklet-növekedést okoz.

Ez történik a nagy energiájú fókuszált ultrahang kezelésnél is.

A HIFU egy olyan kifinomult orvos-esztétikai eljárás, mely kimagaslik a non-invazív szépségipari eljárások közül. A legkorszerűbb berendezések által kiváltott ultrahang hullámok akár 4,5 mm mélységig is behatolnak anélkül, hogy a bőrfelszínt károsítanák. Mindez szigorúan ellenőrzött körülmények között, fókuszáltan, irányítottan megy végbe.

A rezgésekből felszabaduló hőenergia fókuszált égési sérüléseket okoznak az izom-kötőszövet határon. Ez első hallásra ijesztőnek tűnhet, de ki kell emeljem, ezek láthatatlan, mélyben kialakuló, apró "sebek". Ezek a mikrosérülések a szövetek zsugorodását okozzák, mely a bőrt megfeszíti. Ez egy azonnali hatás. 1-2 nap alatt észlelhető a bőr feszességének növekedése. Ezt követően a bőr folyamatosan építi magát, minősége javul. Beindul a kollagén- és elasztin termelődés. Ez a folyamat 6 hónapig is eltarthat. Egy kezelés képes 1-1,5 évig tartó jótékony hatást gyakorolni a bőrünkre. Az arcbőr tömörebb, feszesebb, rugalmasabb lesz, a megereszkedésekre pedig komoly lifting hatást gyakorol. Egy hialuronsavas töltés 6 hónap alatt kiürül, a HIFU kezelés eredménye pedig éppen ekkor éri el csúcspontját.

A 11 soros 3D HIFU kezelést kizárólag orvos végzi. Ez azért fontos kritérium, mert a mély kezelés pontos anatómiai ismereteket követel. A HIFU nagy előnye, hogy sebészi beavatkozás nélkül éri el a következőket:

  • Erős, rugalmas, feszes bőr
  • Lifting hatás
  • Éles kontúrok
  • Kiemelt állvonal
  • Megemelt szemöldök, nyitottabb tekintet, kevesebb szemkörnyéki ránc
  • Elsimultabb nasolabialis redő
  • Kisimult nyaki bőr
  • A megfelelő beállítás mellett a fölösleges zsírszövet eltűntetése

A HIFU kezelés gyors, hatékony, hatása tartós és durva beavatkozásoktól mentes. A leggyakrabban kért kezelés az arc, V-vonal, a nyak, de a test egyéb területein is sikerrel alkalmazzuk.

Ui.

Az esztétikai beavatkozások, a szépészeti kezelések ez idáig csak kezelő orvosként keltették fel a figyelmemet. A HIFU-nál viszont úgy gondoltam, hogy ezt a technológiát szeretném a "másik oldal" szemszögéből is megismerni. És bevallom nagyon meglepődtem, de pozitív értelemben. Először is: Maga a kezelés teljesen fájdalommentes volt. A készülék relatíve gyorsan dolgozott, kb. 45 perc alatt végeztünk az arc és V-Vonal területen. A következő napokban egy enyhe feszítő-húzó érzést tapasztaltam az arcom és az állív környékén. Most kb. egy hónappal a kezelés után sokkal feszesebb lett az arcom bőre és az alsó állkapocs tájéka. A bőröm minősége rengeteget javult, kifejezetten tömörebb tapintatú. Ha a tükörbe nézek fiatalabbnak és egészségesebbnek érzem magam. Orvosi és magánemberként szerzett tapasztalataim alapján, őszintén kijelenthetem, hogy nekem jelenleg ez az abszolút favorit esztétikai kezelésem. Jó szívvel ajánlom!

Dr. Niczinger László

Főorvos